به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر ، تصویری از غروب غم انگیز منا را ملاحظه میکنید که روز گذشته و پس از جمع آوری تعداد زیادی از اجساد ، گرفته شده است.
لیست اسامی زائران جان باخته ایرانی تا ساعت 10/30 صبح روز جمعه سوم مهر را اینجا
رئیس سازمان حج و زیارت با اعلام این که شمار جان باختگان زائران ایرانی فاجعه پنجشنبه منا همان ۱۳۱ نفر هستند، گفت: ۲۵ زائر ایرانی مصدوم در بیمارستان های مکه و جده امروز شناسایی شدند. بیش از ۳۳۰ نفر از زائران ایرانی همچنان ناپدید هستند.
این مصیبت جانگداز را به ملت ایران و بازماندگان این جانباختگان تسلیت
عرض می نماییم
سازمان حج و زیارت طی اطلاعیه ای اعلام کرد: در حادثه ناگوار صبح امروز(پنجشنبه) در روز عید قربان که در جمرات اتفاق افتاد که در اثر آن صدها نفر از کشورهای مختلف مجروح و جان باختند متأسفانه تعداد 43 نفر از زائران ایرانی در این حادثه جان خود را از دست دادند که اسامی آنان بدین شرح اعلام می گردد.
آمار دقیقی از تلفات حادثه منا نداریم؛ احتمال وجود حجاج ایرانی بین قربانیان
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه آمار دقیقی از میزان تلفات حادثه اخیر در عربستان نداریم گفت: هویت قربانیان هنوز تعیین نشده اما احتمال اینکه حجاج ایرانی هم بین آنها باشند وجود دارد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سازمان حج و زیارت؛ سعید اوحدی درباره حادثه اخیر در منا اظهار داشت: هنوز آمار قطعی از تعداد کشتهشدگان و هویت آنها مبنی بر اینکه آیا زائرات ایرانی هم هستند یا خیر نداریم.
وی در تشریح وقوع این حادثه گفت: در مسیر رمی جمرات در دو نقطه ازدحام شدید ایجاد شد و در این موج جمعیت زائران کشورهای مختلف زیر دست و پا افتادند و تعداد بالایی از زائران کشته و مجروح شدند.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: از همه کشورها کشتهشده ظاهرا وجود دارد اما هنوز آمار قطعی نداریم اما احتمال اینکه حجاج ایرانی هم بین کشتهشدکان باشند، وجود دارد.
وی اعلام کرد: بزودی اطلاعات کاملتر از این حادثه را اطلاع رسانی خواهیم کرد.
مطلبی به بهانه حادثه تاسف بار سقوط حرثقیل روی حجاج بیتاللهالحرام:
مکه، قربانگاه حجاج در گذر زمان
حادثه سقوط یک جرثقیل در مکه، خاطره حوادث خونینی را زنده می کند که در سالهای گذشته بوقوع پیوسته است.
به نقل از پایگاه اینترنتی الوطن، حادثه روز گذشته سقوط یک جرثقیل در مکه مکرمه و کشته شدن دست کم 107 زائر، بار دیگر خاطره حوادث خونین سالهای گذشته و قربانی شدن حجاج بیت الله الحرام را در این شهر در اذهان تداعی کرد.
در ژانویه 2006 ( دی 84) و در حالی که حدود 2.5 میلیون زائر در موسم حج در حال ورود به مکه بودند، یکی از ساختمانهای اطراف مسجد الحرام فرو ریخت و بیش از 76 حاجی جان خود را از دست دادند.
در سال 2004 نیز هنگامی که حجاج به نزدیک پل جمرات هجوم آوردند، بیش از 251 نفر در روز عید قربان جان باختند. همچنین..
رییس سازمان حج و زیارت گفت: بر اساس آخرین آمار های گرفته شده از بیمارستان های مکه یک نفر از زایران ایرانی فوت کرد و شمار مجروحین به 20تن افزایش یافت.
سعید اوحدی رییس سازمان حج و زیارت در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به آخرین وضعیت مصدومین حادثه سقوط جرثقیل در مسجدالحرام اظهار کرد: بر اساس آخرین آماری که از همه بیمارستان های مکه گرفته شده است متاسفانه یک تن از زائران ایرانی به نام "سیف الله اسدی" بر اثر این حادثه کشته شده و تعداد مصدومین ایرانی نیز به 20نفر افزایش یافته است.
حتمالاً میدانید که هر روز، یک ذکر مستحبی دارد که بد نیست مواقعی که بیکارید یا در راه هستید، آنرا تکرار کنید. این نوعی استفادهی مفید از وقت است:
شنبه: یا رَبَّ العالَمین (بشنوید) یکشنبه:یا ذَالجَلالِ و الاِکرام (بشنوید) دوشنبه: یا قاضیَ الحاجات (بشنوید) سهشنبه: یا اَرحَمَ الرّاحِمین (بشنوید) چهارشنبه: یا حَیُّ یا قَیّوم (بشنوید) پنجشنبه: لااِلهَ اِلَّا اللهُ المَلکُ الحقُّ المُبین (بشنوید) جمعه: الهم صل علی محمد و آل محمد (بشنوید)
وقتی هر ذکر را میگویید، به معنی و حتی دلیل اینکه این ذکر برای این روز انتخاب شده فکر کنید. (مثلاً وقتی میگویید «یا رب العالمین» به کلمه «رب» فکر کنید. خداوند «پرورشدهنده» همه چیز در عالم است. این یعنی خدا دارد لحظه به لحظه ما را با آنچه در اطرافمان اتفاق میافتد پرورش میدهد. فقط باید کمی زرنگ باشیم تا آن نکتهای که او دارد میگوید و راهی که دارد نشان میدهد را بفهمیم. آنوقت میبینم چقدر جالب، بدون رفتن به کلاس خاصی، از طریق توجه دقیق به اطراف، هدایت میشویم...)
ده نکته که در برگزاری مجالس مذهبی باید به آنها توجه شود:
اکنون که مینویسم، با اعصابی خرد از مجلس شب قدر در یکی از مساجد اصلی شهر میآیم. شب نوزدهم را در یک مسجد غریب گذراندم و انصافاً لذت بردم (همیشه مساجد و مجالس غریب را بیشتر میپسندم و معتقدم نظر خاصی به آن مجالس بیریا میشود) امشب گفتم برای تنوع بروم آن مسجد بزرگتر و شلوغتر...، اما ای کاش این اشتباه بزرگ را مرتکب نمیشدم! دلیل؟ در این مطلب سعی میکنم توضیح دهم:
هدف حقیقی دین ، تربیت انسان ها و پرورش احساسات معنوی و اخلاقی در آنهاست . پدر و مادر در محیط خانواده ، نخستین الگوها و نمونه هایی هستند که کودک ، ارزشهای اخلاقی و دینی و سایر رفتارهای زندگی را از آنها فرا می گیرد . خانواده کانونی است که در آن ارزشهای اخلاقی ، باورهای دینی و هنجارهای اجتماعی از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود و زمینه رشد روحی و عاطفی اعضا فراهم می گردد . نهاد خانواده برای تربیت دینی فرزندان ، ظرفیت بسیار بالایی دارد . بنا به گفته روان شناسان ، خانواده باید گرایش کودک به دین و معنویت را که از همان سالهای اولیه زندگی آغاز می شود ، مورد توجه خاص قرار دهد . گاهی پدران و مادران و مربیانی كه با نیتهای نیک و خیرخواهانه ، تعالیم دینی را به کودک می آموزند ، از نكته ای مهم غافل می شوند و آن عدم شناخت کافی از مسائل روانی و روحی کودک است . به همین دلیل با برخی اشتباهات ، روح كودك را آزرده می سازند . در دوره كودكی ، باورها و احساسات دینی ، باید در محیطی صمیمی و با روشی مناسب شکل گیرد و پرورش یابد . به گونه ای که دیدگاه کودک را تحت تأثیر قرار دهد و بر رفتار و اخلاق او اثر مثبت بگذارد .
توصیه به انجام وظایف دینی همراه با ملاطفت و نرمش ، به تدریج سبب می شود كه فرزندان به رفتارهای دینی عادت كنند و از انجام آنها لذت ببرند .
********به وبلاگ من خوش آمدید*********
خدایا مرا ببخش / مرا فهمی ده تا فرامین وحکمت هایت را درک کنم/ و مرا فرصتی دیگر برای بهتر بودن ده تا دستهاو زبان تو شوم .
آمین یا رب العالمین