كتاب حماسهی حسينی، اثر جاويدان متفكر شهيد، استاد مرتضی مطهری:
امروز اگر كسی بخواهد بر امام حسين(ع) بگريد، بر اين مصيبتها بايد بگريد، بر اين تحريفها و مسخها بايد بگريد، بر اين دروغها بايد بگريد.
ورود امام حسين عليه السلام به سرزمين كربلا. امام حسين عليه السلام پس از آن كه با دعوت مردم كوفه و نامه هاى فراوان و پى در پى آنان روبرو شد، تصميم به هجرت از مكه به سوى كوفه گرفت .
با اين كه برخى از آشنايان و بزرگان مدينه ، مانند محمد حنفيه ، عبدالله بن عباس ، عبدالله بن جعفر و عبدالله بن عمر، آن حضرت را از سفر به كوفه بر حذر كرده بودند و با دلايلى چند، تلاش كردند كه وى را منصرف كنند، با اين حال امام حسين عليه السلام سفر به كوفه را براى خويش تكليف فرض كرد و به آن اقدام نمود.
امام حسين عليه السلام در روز ذى حجه سال 60 قمرى به قصد كوفه ، از مكه خارج گرديد. قافله امام حسين عليه السلام پس از رسيدن به سرزمين عراق ، در منزلگاه ((شراف )) با سپاه يكهزار نفرى حر بن يزيد رياحى كه از سوى عبيدالله بن زياد براى تعقيب و يا نبرد امام حسين عليه السلام ماءموريت يافته بود، مواجه گرديد و از آن پس ، مسير تاريخ به سوى ديگر كشيده شد.
امام برمیخیزد و میگوید: ای مردم! میبینید که روزگار تغییر کرده و نیکی و معرفت از بین رفته است. کسی به حق عمل نمیکند و کسی از باطل نهی نمیکند. نتیجه این وضعیت چیست؟ اینکه مؤمن راغب شود به ملاقات پروردگارش. من چنین مرگی را عین سعادت میبینم.
از آنسو زُهیر بن قین برمیخیزد: ای فرزند رسول! ما همه فرمایشات شما را شنیدیم و گوش دل به آن سپردیم. اگر دنیا برای ما پاینده بود و ما در آن جاویدان، باز هم کشتهشدن را با تو بر زندگانی جاوید دنیا، ترجیح میدادیم.
از اینسو هلال بن نافع به سخن میآید: به خدا سوگند که ما ملاقات پروردگار خود را ناخوشایند نمیدانیم و بر نیتهای صادق و بصیرت مخلصانه خویش ثابت و پایندهایم. دوستیم با دوستانت و دشمنیم با دشمنانت.
نزار قطری میگوید: متاسفانه امروزه بعضا سبکها و الحانی روی کار میآید که ارتباطی به امام حسین و نهضت امام حسین (ع) و قیام ایشان ندارد، بلکه سبکهایی متعلق به پاپ و غرب است. حتی شعرهایی که روی این سبک خوانده میشود، بعضی بسیار سخیف است.
به گزارش ایسنا، متن گفتوگوی شفقنا با این مداح مشهور را در زیر میخوانید:
مرحوم رمضان نویدی معروف به ملا رمضان (رمضان ملا) از مداحان قدیمی و از مردان نیک روزگار (بخصوص دوران کودکی من ) در نوخندان ( وطن عزیزم ) بودند . خداوند ایشان را قرین رحمت خداوندیش قرار داده و همنشین بندگان پاک و اولیا و سیدالشهدا بگرداند.
این ویدئو حاصل زحمات و فیلمبرداری دوست و همکلاسی قدیمی خودم جناب آقای هادی پورقادری می باشد که هر ساله زحمت تهیه فیلم از مجلس عزای امام حسین(ع) را متحمل می شوند.
مردم عرب در ماههایی از سال جنگ را حرام میدانستند، که از جمله آن ماه محرم است، ولی این امت در سال 61 هجری قمری احترام این ماه را از بین بردند و حرمت پیامبر (ص) را رعایت نکردند. خون ریختند، هتک حرمت کرده و فرزندان و زنان را اسیر کردند و واقعه کربلا را رقم زدند.
عبدالحسین نیشابوری در کتاب تقویم شیعه روز شمار این ایام را اینگونه آورده است:
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر ، تصویری از غروب غم انگیز منا را ملاحظه میکنید که روز گذشته و پس از جمع آوری تعداد زیادی از اجساد ، گرفته شده است.
لیست اسامی زائران جان باخته ایرانی تا ساعت 10/30 صبح روز جمعه سوم مهر را اینجا
رئیس سازمان حج و زیارت با اعلام این که شمار جان باختگان زائران ایرانی فاجعه پنجشنبه منا همان ۱۳۱ نفر هستند، گفت: ۲۵ زائر ایرانی مصدوم در بیمارستان های مکه و جده امروز شناسایی شدند. بیش از ۳۳۰ نفر از زائران ایرانی همچنان ناپدید هستند.
این مصیبت جانگداز را به ملت ایران و بازماندگان این جانباختگان تسلیت
عرض می نماییم
سازمان حج و زیارت طی اطلاعیه ای اعلام کرد: در حادثه ناگوار صبح امروز(پنجشنبه) در روز عید قربان که در جمرات اتفاق افتاد که در اثر آن صدها نفر از کشورهای مختلف مجروح و جان باختند متأسفانه تعداد 43 نفر از زائران ایرانی در این حادثه جان خود را از دست دادند که اسامی آنان بدین شرح اعلام می گردد.
آمار دقیقی از تلفات حادثه منا نداریم؛ احتمال وجود حجاج ایرانی بین قربانیان
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه آمار دقیقی از میزان تلفات حادثه اخیر در عربستان نداریم گفت: هویت قربانیان هنوز تعیین نشده اما احتمال اینکه حجاج ایرانی هم بین آنها باشند وجود دارد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سازمان حج و زیارت؛ سعید اوحدی درباره حادثه اخیر در منا اظهار داشت: هنوز آمار قطعی از تعداد کشتهشدگان و هویت آنها مبنی بر اینکه آیا زائرات ایرانی هم هستند یا خیر نداریم.
وی در تشریح وقوع این حادثه گفت: در مسیر رمی جمرات در دو نقطه ازدحام شدید ایجاد شد و در این موج جمعیت زائران کشورهای مختلف زیر دست و پا افتادند و تعداد بالایی از زائران کشته و مجروح شدند.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: از همه کشورها کشتهشده ظاهرا وجود دارد اما هنوز آمار قطعی نداریم اما احتمال اینکه حجاج ایرانی هم بین کشتهشدکان باشند، وجود دارد.
وی اعلام کرد: بزودی اطلاعات کاملتر از این حادثه را اطلاع رسانی خواهیم کرد.
مطلبی به بهانه حادثه تاسف بار سقوط حرثقیل روی حجاج بیتاللهالحرام:
مکه، قربانگاه حجاج در گذر زمان
حادثه سقوط یک جرثقیل در مکه، خاطره حوادث خونینی را زنده می کند که در سالهای گذشته بوقوع پیوسته است.
به نقل از پایگاه اینترنتی الوطن، حادثه روز گذشته سقوط یک جرثقیل در مکه مکرمه و کشته شدن دست کم 107 زائر، بار دیگر خاطره حوادث خونین سالهای گذشته و قربانی شدن حجاج بیت الله الحرام را در این شهر در اذهان تداعی کرد.
در ژانویه 2006 ( دی 84) و در حالی که حدود 2.5 میلیون زائر در موسم حج در حال ورود به مکه بودند، یکی از ساختمانهای اطراف مسجد الحرام فرو ریخت و بیش از 76 حاجی جان خود را از دست دادند.
در سال 2004 نیز هنگامی که حجاج به نزدیک پل جمرات هجوم آوردند، بیش از 251 نفر در روز عید قربان جان باختند. همچنین..
رییس سازمان حج و زیارت گفت: بر اساس آخرین آمار های گرفته شده از بیمارستان های مکه یک نفر از زایران ایرانی فوت کرد و شمار مجروحین به 20تن افزایش یافت.
سعید اوحدی رییس سازمان حج و زیارت در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به آخرین وضعیت مصدومین حادثه سقوط جرثقیل در مسجدالحرام اظهار کرد: بر اساس آخرین آماری که از همه بیمارستان های مکه گرفته شده است متاسفانه یک تن از زائران ایرانی به نام "سیف الله اسدی" بر اثر این حادثه کشته شده و تعداد مصدومین ایرانی نیز به 20نفر افزایش یافته است.
حتمالاً میدانید که هر روز، یک ذکر مستحبی دارد که بد نیست مواقعی که بیکارید یا در راه هستید، آنرا تکرار کنید. این نوعی استفادهی مفید از وقت است:
شنبه: یا رَبَّ العالَمین (بشنوید) یکشنبه:یا ذَالجَلالِ و الاِکرام (بشنوید) دوشنبه: یا قاضیَ الحاجات (بشنوید) سهشنبه: یا اَرحَمَ الرّاحِمین (بشنوید) چهارشنبه: یا حَیُّ یا قَیّوم (بشنوید) پنجشنبه: لااِلهَ اِلَّا اللهُ المَلکُ الحقُّ المُبین (بشنوید) جمعه: الهم صل علی محمد و آل محمد (بشنوید)
وقتی هر ذکر را میگویید، به معنی و حتی دلیل اینکه این ذکر برای این روز انتخاب شده فکر کنید. (مثلاً وقتی میگویید «یا رب العالمین» به کلمه «رب» فکر کنید. خداوند «پرورشدهنده» همه چیز در عالم است. این یعنی خدا دارد لحظه به لحظه ما را با آنچه در اطرافمان اتفاق میافتد پرورش میدهد. فقط باید کمی زرنگ باشیم تا آن نکتهای که او دارد میگوید و راهی که دارد نشان میدهد را بفهمیم. آنوقت میبینم چقدر جالب، بدون رفتن به کلاس خاصی، از طریق توجه دقیق به اطراف، هدایت میشویم...)
ده نکته که در برگزاری مجالس مذهبی باید به آنها توجه شود:
اکنون که مینویسم، با اعصابی خرد از مجلس شب قدر در یکی از مساجد اصلی شهر میآیم. شب نوزدهم را در یک مسجد غریب گذراندم و انصافاً لذت بردم (همیشه مساجد و مجالس غریب را بیشتر میپسندم و معتقدم نظر خاصی به آن مجالس بیریا میشود) امشب گفتم برای تنوع بروم آن مسجد بزرگتر و شلوغتر...، اما ای کاش این اشتباه بزرگ را مرتکب نمیشدم! دلیل؟ در این مطلب سعی میکنم توضیح دهم:
********به وبلاگ من خوش آمدید*********
خدایا مرا ببخش / مرا فهمی ده تا فرامین وحکمت هایت را درک کنم/ و مرا فرصتی دیگر برای بهتر بودن ده تا دستهاو زبان تو شوم .
آمین یا رب العالمین